NXTGEN Recruitment Blog

Schrijven als hobby

Een van mijn grote hobbies is schrijven. Ik ga dan ook nooit van huis zonder mijn opschrijfboekje. Een boekje vol gedachtes, levensvragen en slimme opmerkingen van anderen. In juni 2019 ben ik begonnen met het schrijven van mijn eigen boek en vanaf augustus 2019 zal ik wekelijks een blog schrijven waarin ik jullie meeneem in de wereld van recruitment, digital nomads, HSP, hoogbegaafdheid en geef ik tips over hoe jij je leukste leven kan leven.


Biebs Blogs

BLOG: Dromen zijn bedrog

Heb jij ooit nagedacht over de manier waarop jij jouw leven hebt ingericht? Over welke bouwstenen of voorwaarden jouw basis van geluk zijn? Over de reden waarom jij iedere avond de wekker zet om de volgende dag naar je werk te gaan? Over jouw partner, vrienden, hobby’s etc. Leef jij jouw droom óf zit je nog vast in de rat race die jou heel veel plezier en geld – maar oh zo weinig geluk en voldoening geeft? 

burn-out ondernemer THE GOOD GOOD morning company

BLOG: Van Burn-out naar ondernemer

Na jaren hard werken, veel uren maken en mijn leven volledig te hebben gegeven aan een werkgever werd het anderhalf jaar geleden allemaal te veel. Ik was moe, had nergens meer zin in, was snel geïrriteerd en hoe hard ik ook mijn best deed - niks leek goed te gaan. Als resultaat hiervan heb ik 16 maanden geleden mijn ontslagbrief ingeleverd en moest ik toegeven aan mijn burn-out. Maar ondanks de situatie zat ik niet stil... 

De keerzijde van hoogbegaafdheid - NXTGEN Recruitment

BLOG: DE keerzijde van hoogbegaafdheid

Mijn website is vandaag vijf dagen online en ik ben ontdaan door alle persoonlijke en emotionele berichtjes die ik de afgelopen dagen van jullie heb mogen ontvangen. Uit jullie verhalen maak ik op dat hoogbegaafdheid niet alleen voor mij een keerzijde heeft. Ondanks het feit dat ‘maar’ 2 op de 100 mensen hoogbegaafd zijn, kent iedereen wel iemand met hoogbegaafdheid. Daarom wil ik jullie meenemen in de / mijn keerzijde van hoogbegaafdheid. 

Ochtendmens NXTGEN Recruitment

BLOG: Waarom óók jij een ochtendmens zou moeten worden

Voor mij is de ochtend het meest krachtige deel van de dag geworden en maakt dus een groot onderdeel uit van mijn route naar geluk, rust en succes. Omdat ik iedereen dit gevoel gun, heb ik hieronder vier redenen beschreven waarom óók jij een ochtendmens zou moeten worden. 

BLOG: Jij en jouw glazen plafond

De kans is groot dat jij de term glazen plafond al eens voorbij hebt zien komen. Een soort van denkbeeldig limiet op onze ontwikkeling en waar wij externe factoren vaak de schuld van geven. Maar wist jij dat wij deze glazen plafonds veel vaker zelf creëren en onszelf daardoor beperken in onze persoonlijke groei?

Wil je weten hoe dit denkproces werkt, wil je dit proces leren herkennen én natuurlijk ook doorbreken? Lees dan verder.


BLOG: 4 tips om betere keuzes te maken

Regelmatig krijg ik de vraag of ik het niet lastig vond om grote beslissingen te nemen: ontslag nemen zonder nieuwe baan, voor mezelf beginnen, als digital nomad werken en ga zo maar door. Het enige antwoord dat ik daarop kan geven is een hele duidelijke nee.

Handvatten nodig om betere keuzes te maken? Lees dan mijn vier tips!


Under construction

Under construction